Yvonne Bom Medium
Wie is Yvonne?

Hallo, ik ben Yvonne en ik ben in 1976 geboren in Noord-Holland. Sinds 1 januari 2011 heb ik mijn eigen praktijk als Medium. In het eerste deel van mijn leven, maakte ik weinig tot geen gebruik van mijn talenten, maar in 2011 was ik klaar om mezelf niet langer te verstoppen en gewoon te zijn wie ik ben in deze wereld.

Ik bengetrouwd met een hele lieve man en samen hebben we twee prachtige dochters. Mijn man en ik werden al heel jong verliefd, we waren nog maar 20 en sindsdien zijn we onafscheidelijk. We hebben een blind vertrouwen in elkaar, uitten vaak exact dezelfde gedachten op exact hetzelfde moment en geven elkaar de ruimte om onszelf en onze relatie verder te ontwikkelen. Voor mij een unieke band. We wonen al jaren met veel liefde en plezier in het centrum van Middelburg.

Als kind zijnde wist en zag ik al veel. Moeder zei altijd: Yvonne weet altijd alles voordat wij het weten. Dus toen mijn ouders gingen scheiden, vroeg ik: Wanneer gaat papa weg? Terwijl mijn ouders er nog niet uit waren. Behalve deze kennis, waren er ook heel veel dingen die ik niet deelden. Zoals mijn bezoeken aan mijn voorgaande levens (al wist ik op dat moment niet dat het mijn voorgaande levens waren), mijn gesprekken met engelen (het waren voor mij gewoon doorzichtige mensen) en de prachtige lichtballetjes die ik zag rond vliegen. Ik weet niet zo goed waarom ik dit niet deelden, waarschijnlijk een combinatie van angst, schaamte, onwetendheid wat het was of bang om veroordeeld worden.

Tegelijkertijd was ik niet erg bewust dat ik een deel van mijn talenten gewoon in het dagelijks leven gebruikte. Pas in groep 8 was er een leraar die naar mij toe kwam en vroeg: Waarom geef jij altijd al antwoord voor ik de vraag gesteld heb? Toen realiseerde ik me: Ik hoor de vraag, maar de vraag komt niet binnen via mijn oren. Vanaf dat moment zorgde ik dat ik pas antwoord gaf, als het geluid in mijn oren binnenkwam.

Mijn hele leven heb ik eigenlijk gedacht dat ik van de melkboer was, ik was anders dan de rest van ons gezin. Tot ik in 2000 Margeretha Gieles ontmoette, ook zij is Medium. En zij vertelde me dat ik hoogsensitief was. Ongelovig zat ik haar aan te kijken, half ontkennend. Ze zei: Hoe vaak rem jij met je fiets als je een straat bijna gaat passeren omdat je weet dat er zo een voertuig van rechts komt, terwijl je normaal keihard door fietst bij het passeren van die straat? En hoe vaak weet je al een antwoord zonder erbij na te denken? En … ? Al snel vielen alle puzzelstukjes voor mij op de plaats: Ik was niet van de melkboer, ik was gewoon hoogsensitief! Het heeft een naam!

Vanaf dat moment begon ik steeds meer te begrijpen van de dingen die ik nooit had uitgesproken in mijn jeugd. Ook begon ik steeds actiever mijn talenten te gebruiken en kreeg er ook steeds meer plezier in. Tegelijkertijd was ik ook terughoudend tegen wie ik iets zei en wie niet. Het was een drempel waar ik over moest.

In 2004 werd ik voor het eerst moeder en vanaf dat moment is mijn hoogsensitiviteit in zeer hoog tempo toegenomen. Of eigenlijk moet ik zeggen: Vrijgekomen! Altijd hield ik wel iets een rem op het weten en voelen. Maar vanaf het moment dat het kleine pure wezentje in mijn armen lag, kon ik alleen nog maar mezelf zijn. Nog steeds groei en leer ik, wordt de hooggevoeligheid een steeds intenser en dieper iets. Het wordt steeds verfijnder.

Om een voorbeeld te geven: In 2004 was ik heel bewust van iemands gevoelens. Iemand kon een lag op zijn gezicht hebben, maar achter die lach zag ik gewoon boosheid of onmacht. In 2007 begreep ik in korte tijd niet alleen iemands boosheid of onmacht, maar ook waar het vandaan komt. En sinds 2013 zie ik ook waar bepaalde obstakels vandaan komen. Niet alleen uit dit leven, maar ook waar het obstakel ontstaan is in voorgaande levens. De jaartallen zijn niet helemaal een exact gegeven, maar vanaf de gegeven jaren was ik mij bewust van wat ik doorkreeg. Het is voor mij niet uit te leggen hoe deze ontwikkelingen komen of mogelijk zijn. Ik kan het alleen omschrijven als innerlijke groei.

Het is fijn dat groei en ontwikkelingen nooit stoppen, dat houdt het leven mooi, actief en uitdagend! Heb je nog vragen? Of wil je nog meer weten? Laat het me dan weten.

Veel liefs van Yvonne

Log in of schrijf je in om commentaar te geven
Door in te loggen (eerst inschrijven) kun je reageren op deze content.  log nu in/schrijf je nu in 
Menu

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen en de Vraag van de Week op deze website!